Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Εκπαιδευτική εκδρομή Δεκεμβρίου.


                                       
           Τα παιδάκια του Παιδικού σταθμού και του Προνηπιακού τμήματος επισκέφτηκαν
                                       το εργαστήρι ''Μαιρηβή'' και παρακολούθησαν
                                 την κουκλοθεατρική παράσταση ΄΄Οι 3 χιονάνθρωποι''. Πρόκειται για μια παράσταση:- με τεχνικές μαύρου θεάτρου,βασισμένη στο έργο για κουκλοθέατρο του Milan Pavlik και με μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη.

                                                  - και κούκλες μαρότες,με εξαιρετική ζωντάνια και κίνηση ,την οποία ήρθαν σε επαφή  για πρώτη φορά τα παιδιά και έδειξαν  ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.
                Πριν από την παράσταση τα παιδιά επισκέφθηκαν την έκθεση κούκλας και γνώρισαν από τις κουκλοπαίκτριες τον τρόπο που φτιάχνονται οι κούκλες μαριονέτες,βλέποντας ''ζωντάνα'' όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται.Μέσα από την παράσταση τα παιδιά: κατάλαβαν πώς με τον πόλεμο δεν λύνονται τα προβλήματα                                                                  αλλά με  την συνεργασία και την αλληλοβοήθεια..
                                                           και αντιλήφθηκαν την βαθύτερη έννοια της φιλίας και της                                                                     προσφοράς.         Γιατί πραγματικά δυνατός είναι αυτός που ξέρει να μοιράζεται ,να ονειρεύεται και  βοηθά τους              άλλους σε κάθε δυσκολία, με αγάπη και τρυφερότητα !!Η παράσταση τελείωσε όμορφα με τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα,
με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.